Bolu'da HDP il binasının bulunduğu İzzet Baysal Caddesi'ne parti flaması asılması yüzünden ayaklanan aralarında Ülkücüler'in de bulunduğu bir grup vatandaş ellerinde Türk bayrakları parti binasının önünde toplandı.

HDP flamasının asılmasına tepki gösteren çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık, asılan parti flamalarını indirerek ateşe verdi. Bunun üzerine kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla caddeyi inleten öfkeli kalabalığa bir HDP'li "Demokratik hakkımızı kullanıyoruz" şeklinde seslenince gerginlik daha da tırmandı. Gerginliği yatıştırmak için uğraş veren polis ekipleri, parti binasına girişi sağlayan pasajın önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. 

MHP Bolu Milletvekili Adayı Adem Evcil ve partililerle birlikte olay yerine gelen Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı İsmail Akgül tepkili vatandaşlara seslenerek, “Bizler Bolu’da bu tür olaylara hiçbir zaman izin vermedik ve vermeyeceğiz. Terör örgütünün siyasi kolu Bolu’da bayrak asamaz, astırtmayız. Biz bu akşam görevimizi yaptık bundan sonrası da güvenlik güçlerimizin işi. Gerekeni yaptık şimdi evlerimize dağılalım.” dedi. Akgül'ün konuşması sonrası ülkücü yemini eden grup  olay yerinden ayrılırken, HDPliler de parti binasından çıkarıldı.

Haber: C.ÜSTÜNER