Geçen yıl Mayıs ayında Sakarya'daki bir Kur'an kursunda, görevli Ş.Y.'nin küçük bir çocuğu terlikle döverken çekilen görüntüleri bir süre önce sosyal medyaya düştü ve hızla yayıldı. Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu'nda meydana geldiği belirtilen olaya sosyal medya üzerinden çığ gibi tepki gösterildi. Görüntülerde, Kur'an kursu sırasında hoca tarafından terlikle darp edilen küçük çocuk ağlarken, hoca terlikle art arda vurmaya devam ediyor. Terlik darbelerinin acısıyla gözyaşı döken ve hocaya vurmaması için yalvaran küçük çocuğun tüm yakarışına rağmen hocanın çocuğu dövmeye devam ettiği bu görüntülerin ardından Sakarya Müftülüğü'ne şikayette bulunuldu. 

Dayakçı hoca emekliye ayrılmış
Sakarya Müftü Vekili Nejdet Arman, yaptığı açıklamada, çocuğun amcasının şikayeti üzerine konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bahse konu görüntüler Erenler'de bulunan Kuran Kursu'nda 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çekilmiş. Görüntüyü çeken de küçük çocuğun arkadaşı.Araya darbe girişimi girince süreç uzadı. Görüntülerdeki görevli de emekliye ayrıldı. Ancak idari soruşturma halen sürüyor. İdari soruşturmaya göre gereken yapılacaktır." ifadelerini kullandı. 

Hem hoca hem de müftülük yetkilileri hakkında soruşturma başlatıldı
Görüntülerin yayılması üzerine harekete geçen Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Erenler İlçesi'nde, küçük çocuğu terlikle döven Kur'an kursu hocası Ş.Y. ile olayı cumhuriyet savcılığına bildirmeyen Sakarya Müftülüğü yetkilileri ile ilgili soruşturma başlattı. Kur'an kursunda görevli Ş.Y. evinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

"Din ile din eğitimiyle hiçbir şekilde alakası yoktur"
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Twitter hesabından, geçen yıl Mayıs ayında Sakarya'daki bir Kur'an kursunda, bir görevlinin küçük çocuklardan birini darbettiği yönündeki haberlere ilişkin mesaj paylaştı. Başkan Görmez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Sakarya'da bir Kur'an kursunda 2016 yılı Mayıs ayında yaşananların, din ile din eğitimiyle ve Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi yöntemleriyle hiçbir şekilde alakası yoktur. Böyle vahim bir suçu işleyen şahıs hakkında Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma açılmış, görevden el çektirilmiştir. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra basına yansıyan bu içler acısı görüntülerden dolayı öncelikle gözümüzün nuru çocuklarımızdan özür diliyoruz. Bu ve benzeri durumların yaşanmaması için gerekli hukuki ve ahlaki adımlar atılmıştır. Bizzat kendim ve bütün personelim, çocuklarımızı inciten, hırpalayan her türlü davranışla mücadelede sonuna kadar kararlı olduğumuzu bir defa daha dile getirmek istiyoruz. Çocuğunu yaralayan bir toplumun geleceği sağlıklı olamaz ve bir insan çocuğun üstün menfaatlerini öncelemedikçe, üzerindeki ilahi emaneti hakkıyla koruyor sayılamaz."