Dün itibariyle sosyal medya mecrasında dolaşan bir plaka, son günlerde artan çocuk kaçırma olaylarının ardından Düzceli vatandaşlar arasında panik ortamı oluşturdu.

Her gören vatandaşın kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla birbirini uyardığı notta, “Düzce Halkına DUYURU, 09 ABJ 36 plakalı beyaz minibüsü görenler haber versin. Çocuk kaçırıyorlar. Bu gece Kaynaşlı’da görüldü bu araç. Herkese yayalım” ifadelerine yer verildi. Haliyle vatandaşları korku sardı. Görenler telefona yapışarak Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattına, Öncü Haber facebook sayfaları ve özellikle polisi arayarak bilgilendirmede bulundu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de tedbiri elden bırakmadı. Ülke olarak hassas olduğumuz bu dönemde Düzce Emniyeti’nin de takibini titizlikle yürüttüğü konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapıldığı ve vatandaşların korkmasını gerektirecek bir durumun olmadığı bildirildi.

Aracın gerekli kontrollerinin yapıldığı, trafik yönünden yapılan incelemede aracın üzerine haciz olduğundan dolayı borç yönünden arandığı ve plaka ihbarının asılsız olduğu tespit edildi. Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme ve soruşturmalar neticesinde de çocuk kaçırma hadisesinin bulunmadığı belirtildi.



Haber: Ö.YILMAZ