Vatandaşları kandırarak para koparmak için her koşulu değerlendirmeye kalkan dolandırıcılar, darbe teşebbüsünden de nemalanmaya çalışıyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarının yeni yöntemi olan “Adınız darbe listesinde” şeklindeki aramalara yönelik vatandaşları uyardı.

Ergenekon, PKK şimdi de FETÖ...
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz günü, bir grup örgüt üyesi ile kalkıştığı darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalar kapsamında şüpheliler bir bir gözaltına alınarak  tutuklanmaya devam ederken, bu hareketli günlerden yararlanmaya çalışan telefon dolandırıcıları da yeni yöntemler geliştirip, vatandaşı kandırmaya devam ediyor. Daha önce kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtıp 'Adınız Ergenekon, Balyoz ya da bir kuyumcu hırsızlığında' geçiyor deyip vatandaşları dolandıran şahısların, darbe girişiminin ardından yine kendilerini 'polis, savcı veya asker' olarak tanıtarak, 'Adınız darbe listesinde yer alıyor, darbeciler adınıza telefon hattı çıkarmış' yalanlarına başvurduğunun ihbar edilmesi üzerine harekete geçen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara uyarı amaçlı SMS göndermeye başladı.

Fırsatçılar 'Adınız darbeye karıştı' yalanıyla yeniden piyasada

Yapılan uyarıda, kurgularla vatandaşı korku ve paniğe sürükleyen dolandırıcıların, operasyon yapılacağını beyan ederek para ve altın talebinde bulundukları yönünde ihbarlar geldiği belirtilerek, vatandaşların dikkat etmesi gereken konular açıklandı. Açıklamada, “Hiçbir kamu görevlisinin (Polis, Savcı, Asker) vatandaştan para ve altın istemeyeceği bilinmeli. Eğer dolandırıcılara banka üzerinden para havalesi yapılmış ise hemen banka hesaplarına bloke koydurulmalı. Ayrıca darbe kalkışmasını fırsata çevirmeye çalışan ve kendilerine 'Polis veya Asker' süsü verebilecek şüphelilerce, vatandaşımızın ikametlerine gidilerek 'İkametinizde, arama yapacağız' denilmek suretiyle hırsızlık veya dolandırıcılık yapılabileceği değerlendirildiğinden bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı bulunması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Haber; İ. KELEŞ