3 Kasım'da başkentten İstanbul'a uluslararası mücevher sevkiyatı yapan bir kişi olacaklardan habersizce yola çıktı. Kendisini takip eden 4 Kolombiyalı hırsızlık zanlısı, dinlenme tesisinde mola veren çalışanın arabasına girdi. Araçta bulunan 1 milyon Dolar değerindeki mücevher ve 25 bin dolar nakit parayı çalan Kolombiyalılar Ankara'daki kiralık evlerine kaçtı. Hırsızların peşine düşen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kiralık otoyla hırsızlık yapan ve sahte pasaport kullanan Kolombiya uyruklu hırsızların kiralık evine baskın düzenledi. Çaldıkları mücevherleri evdeki kanepenin kolçağındaki düzenekte saklayan profesyonel hırsızlar polise yakalanınca büyük şok yaşadı.

Takibe almışlardı
Ankara'dan İstanbul'a uluslararası mücevher sevkiyatı yapan mağdur, 3 Kasım saat 23.00'da Düzce'de bir dinlenme tesisinde mola verdi. Kendisini Ankara'dan beri takip eden Kolombiya uyruklu German Bernal Huertas, Ernesto Mesa, Julian Zapata Martinez, Liliana Gomez Osma, aracın camını kırarak içindeki mücevher ve paraları çalarak Ankara'ya kaçtı. Kuyumcu toptancısı soyulduğunu anlayınca polise haber verdi. Ankara, İstanbul ve Düzce polisi harekete geçti, Kolombiyalı hırsızları Ankara Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yakaladı. Kamera görüntülerinden yola çıkarak hırsızların kiraladığı otonun izini takip eden polisler, Yenimahalle'de ev kiralayan Kolombiyalıların evine baskın düzenledi. Edirne ve Ankara'da sahte pasaportla oto kiralayan ve bu işi planladıklarını itiraf eden hırsızların kiralık evinde çalınan 1 milyon dolar değerindeki mücevherlerle 3 bin 200 TL, 2 bin 505 Dolar, 250 Euro, 4 adet cep telefonu, 2 adet navigasyon cihazı, 3 adet sim kart, 1 adet flaşdisk, lastik patlatmada kullanılan özel yapım metal aparatlar, 1 adet yan keski, 2 adet bileklik, 3 adet şapka, 3 adet eldiven, 1 adet bavul ele geçirildi.

Kıtalar aşıp geldiler
Şüphelilerin müştekiyi Ankara'dan itibaren takip ettikleri, uygun zamanı bulunca da hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri, çaldıkları mücevherleri kiraladıkları evdeki koltuğun özel maharetle açılabilecek yerine gizledikleri öğrenildi. Bir kıtadan diğer kıtaya hırsızlık yapmak için gelen şüphelilerden, özel olarak yapılan ve lastik patlatmada kullanılan aparatın da elde edilmesi şahısların hırsızlık olayını gerçekleştirebilmek için her yönteme başvurduklarını gözler önüne serdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen büyük soygun yapıp zengin olmayı planlayan zanlılar cezaevini boyladı. (Kaynak: Sabah)