Düzce'de, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Düzce Şehitliği’ndeki tören ile başlayarak ardından Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam etti.

Düzce Şehitliği’nde düzenlenen programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün,



İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mustafa Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, stk temsilcileri, kurum müdürleri ve gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda şehitlerimiz için saygı atışı yapıldı.



“Onlar sayesinde bugünleri gördük”
Törende şehitlik defterinin imzalamasının ardından konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “Ülkemizin kuruluşundan bugünü kadar pek çok şehit verdik. Onlar sayesinde bugünleri gördük. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

“Her anne çocuğuna sarılıp onu koklamak ister”
Jandarma Albay Serdar Dolu ise yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Her anne çocuğuna sarılıp onu koklamak ister. Her kadın eşiyle mutlu bir yaşam yaşamak ister. Her çocuk anne babasıyla birlikte parka gidip okul çıkışında anne babasının kendisini almasını bekler. Şehit yakınları bu duyguları yaşayamadı.”

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda son olarak şehit kabirleri ziyaret edilerek kabirlerine çiçek sunuldu.



Buradaki program, Düzce Belediye Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Son Sözümüz Vatan” adlı drama gösterisi ile devam etti.
Protokolün tam kadro katıldığı program katılan misafirler tarafından büyük beğeni topladı.





Haber: M.AYDIN