Düzce'de polisin düzenlediği 2 ayrı operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ilk soruşturmada, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 11 Haziran Perşembe günü piyasaya sahte para sürmek isteyen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Düzce'de ikamet ettikleri belirlenen 2 şüphelinin 6 ayrı iş yerine 200 TL'lik banknotlar halinde sahte para verdiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 19 adet fişek ele geçirildi.

Şüpheli 1 şahıs adli işlemleri sonrası sevk edildiği adli makamlarca “Parada Sahtecilik” suçundan tutuklanırken, 1 şahıs ise alınan ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

Hırsızlık operasyonun adresi de Düzce merkez oldu. Farklı tarihlerde gece girdikleri 3 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptığı belirlenen şüpheliler E.P., S.Ç. ve M.T. 10 Haziran'da düzenlenen operasyonla yakalandı. 3 şahsın da infaz düzenlemesi kapsamında cezaevinden izinli çıktığı tespit edilirken, şüpheliler sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.