Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklamasıyla başlayan olaylar Bolu’da tansiyonu iyice yükselti. Dün Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’i protesto etmek için CHP önderliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen yaklaşık 200 kişilik gruba polis, göz yaşartıcı gazla müdahale etmiş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu 20 kişi gazdan etkilenmişti. Bunun üzerine Bolu’ya akın eden CHP örgütü, kente gelerek dün yaşanan olayları protesto etti.

Tozan da yürüyüşte!

Aralarında Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de bulunduğu 24 milletvekili ve partililer Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Düzce’den de yürüyüşe CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ve partililer destek verdi. Burada yapılan açıklamada 10'uncu Yıl Marşı'nın yasaklayan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz protesto edildi.

CHP'li milletvekilleri ve partililer Milli Eğitim Müdürlüğü önünden, Yusuf Cengiz hakkında gerekeni yapmamakla suçladıkları Vali Aydın Baruş'u protesto için Bolu Valiliği'ne yürüyüşe geçti. Valilik önünde toplanan 24 milletvekili ve partililer burada seçim otobüsünden 10. Yıl marşını çaldı.

Bolu Valisi haddini sen bileceksin!

Valilik önünde bir konuşma yapan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, vali Baruş’a seslenerek, çok sert sözler sarf etti.

İnce,“Ey vali sen Bolu Beyi isen biz Köroğluyuz. AKP’nin valisi olabilirsin. Recep Tayyip Erdoğan’ın valisi olabilirsin. Önemli olan devletin milletin valisi olabilmektir. Onuruyla 10. Yıl marşını savunan Milletvekilimiz Tanju Özcan’a Boluluarın sahip çıkacağına eminim. Vali haddinizi bileceksiniz diye açıklama yapmış. Ey kendini Bolu Beyi zanneden Bolu Valisi haddini sen bileceksin. Biz hesap sorma geleneğinden geliyoruz. Bunun hesabını da soracağız” dedi.

Gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber;S.KAŞKIR