24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne 2 gün kala Düzce’de çirkin bir saldırı daha meydana geldi. Daha önce Düzce’nin çeşitli yerlerindeki reklam panolarında yer alan CHP adaylarının fotoğraflı afişlerinin üzeri karalanırken, son olayda bu kez CHP’nin seçim minibüsü hedef alındı.

Olay, Çavuşlar Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde yaşandı. CHP Düzce milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında kendilerini ve parti üyelerini taşıyan Fatih Ç. idaresindeki minibüsün üzerine folyo ile giydirilen adayların resimleri söküldü. Minibüsün içerisinde şans eseri kimsenin bulunmaması olası bir tartışmanın da önüne geçmiş oldu.
Yapılan açıklamada polisin olayla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Gölyaka’da, ‘İnce posteri baskı ile indirildi’ iddiası
Öte yandan, CHP Milletvekili Aday Adayı olmak üzere il başkanlığı görevinden istifa eden ancak listede kendisine yer bulamayan CHP eski İl Başkanı Zekeriya Tozan, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27.dönem milletvekili seçimleri kapsamında köy köy geziyor. Geçtiğimiz 19 Haziran günü Gölyaka’nın Hacıyakup Köyü’ne giden Tozan, burada ilginç bir olayla karşılaştı. Tozan’ın iddiasına göre, köydeki bir eve asılan CHP’nin cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce posteri çevreyi rahatsız ettiği gerekçesi ile indirildi.

Tozan evine poster asan vatandaşla arasında geçen diyalogu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Kendi tapulu arsasında olan posterin kaldırılmasına ilişkin konuşan vatandaş şu ifadelere yer verdi:

“Muharrem İnce posterini kaldırmamı istediler. Yoldan geçenlere ve trafiğe rahatsızlık veriyormuş diye. Poster benim tapulu yerimde asılıydı. Şikayet üzerine gelip kaldırmamı istediler. Tartıştık gelenlerle. Kızdım. Ben de sinirden koparmak zorunda kaldım. Beni buna zorladılar.”



Gölyaka’nın Hacıyakup Köyü’nde baskı ile indirtildiği belirtilen Muharrem İnce posterini Tozan ve vatandaşlar geri astı.

Haber: Ö.YILMAZ