Olay, D-100 karayolu üzerinde bulunan Çoban Dalçık’ta saat 13.45 sıralarında meydana geldi.



D-100 karayolu İstanbul istikametinde yol kenarında park halinde bırakılan 27 NM 870 plakalı otomobil, bombalı araç şüphesi uyandırdı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri ilk incelemenin ardından otomobilden kablo sarktığını belirledi.



Tedbir amacıyla yol çift yönlü ulaşıma kapatıldı. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri olay mahalline sevk edildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır, Asayiş Şube Müdürü Cengiz Dursun bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı.  



Çok sayıda resmi ve sivil polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Meraklı gözlerle olan biteni seyreden vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. D-100 karayolu yan yolları çift yönlü ulaşıma kapatıldı. D-100 karayolunda trafik bir süre durdu.



Ankara ve İstanbul istikameti yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyrukları oluştu. Bomba İmha Uzmanı fünye ile aracın patlatılması için hazırlık yaptığı sırada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri otomobilin plakasını sorgulayarak araç sahibi Erhan K.’ya ulaştı. Polis tarafından aracının elleri kelepçeli bir şekilde yanına getirilen Erhan K. eşini hastaneye götürürken arıza yaptığı gerekçesiyle aracını yol kenarına bıraktığını ifade etti.






Polis aracın sahibiyle birlikte yaptığı incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı. Yanlış anlaşılma üzerine yaşanan korku dolu anlar gerçeğin ortaya çıkmasıyla derin bir nefes aldırdı.

Trafik ekiplerinin dikkatiyle ortaya çıkan olayın ardından sürücüye aracındaki evrak eksikliği ve sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 6 farklı maddeden yaklaşık 1000 lira ceza kesildi.