Küçük çocuğun otomobildeki oyunu kapılar kilitlenince panikle bitti.

Edinilen bilgilere göre; merkeze bağlı Yenitaşköprü Köyü Öztürk Sokak'ta dedesi Ali Öztürk'e ait otomobile binen Ali Y. isimli çocuk, araç içerisinde oyuncakları ile oynamaya başladı.



Bu sırada çocuğun etrafta olmadığını fark edip aramaya çıkan aile fertleri, Ali Y.'yi otomobilde oyun oynarken buldu. Anahtarı kontakta takılı olduğu otomobilin kapısı açılmayınca içeriden kilitlendiği anlaşıldı. Bunun üzerine araçta nefessiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan çocuk için hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi.



İhbar üzerine köye sağlık ve Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye erlerinin müdahalesiyle araçtan çıkartılan küçük çocuk hemen sağlık ekiplerince muayene edildi. Ayakta tedavi edilen ve sağlık durumu iyi olan Ali Y. ailesine teslim edildi.



Olaya şahit olan bir vatandaş yaşananları şöyle aktardı:

"Çocuk arabanın içinde oynarken o an kendisi kitlemiş, otomatik kapılar kitlenmiş. Çıkardılar çocuğu sağ salim. Sağlık görevlileri müdahale yaptı. Sağlık durumunda herhangi bir şey yok. Durumu iyi.



Ali Y. ve ailesinin tatil için Muğla'dan Düzce'deki aile büyüklerinin yanına geldiği öğrenildi.

Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: T.AKARSU