Düzce'de sık sık yaşanan kazalar yüzünden artık kara nokta haline gelen D-100 Karayolu üzerindeki kavşaklardan biri bugün yine bir kazanın adresi oldu. Ölü ve yaralıların olduğu kaza sonrasında halk bir kez daha trafik ışığı olmamasına tepki için yolu kapattı.

Edinilen bilgilere göre; Gümüşova'dan Düzce istikametine seyir halinde olan Erdal K. idaresindeki otomobil, iddiaya göre petrol istasyonundan birden yola çıkan bir araç yüzünden ani fren yaptı. Bunun üzerinde arkasından gelen Filiz Ö. idaresindeki araç, Erdal K.'nın aracına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yoldan çıkan Filiz Ö.'nün aracı, D-100 kenarında bulunan bir kahvehanenin önünde oturan vatandaşların arasına daldı.


Vatandaşların arasına daldı

Erdal K.'nın aracı ise orta refüje çıktı. Faciya gibi kazada, kahvehanenin dış masasında oturan Ertuğrul Özcan ve Alaaddin Yüksel ağır yaralandı. Ertuğrul Özcan kaldırıldığı Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kahvehaneye giren araç ve orta refüje çıkan otomobildekilerle birlikte toplam bir kişinin öldüğü ve 8 kişinin yaralandığı kazada yaralananların isimleri şöyle; Alaaddin Yüksel, Erdal Keskin, Özlem Keskin, Anıl Efe Keskin, Filiz Özdmir, Zeynep Rena Özdemir, Yağmur Zümre Özdemir ve Fatma Şahin.


Vatandaşlar yolu trafiğe kapattı

Kaza sonrası ortalık bir anda karıştı. Kaza haberini alarak olay yerine koşan ölen ve yaralananların yakınları sinir krizleri geçirdi. Sık sık aynı bölgede kazalar yaşanması nedeniyle bölgede toplanan vatandaşlar D-100 karayolunun hem Ankara hem de İstanbul istikametini trafiğe kapattı. Çok sayıda emniyet ve jandarma ekibinin sevkedildiği bölgede, yolun açılması için öfkeli kalabalık ikna edilmeye çalışıldı. Yaklaşık iki saat trafiğe kapanan D-100 karayolunun her iki istikameti, Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük’ün vatandaşları ikna etmesiyle tekrar trafiğe açıldı. 

Vatandaş Kaymakamdan delikanlı sözü istedi

Kontrolsüz kavşağa trafik ışıkları isteyen öfkeli kalabalığın Kaymakamdan söz istemesi üzerine Kaymakam Sündük, ‘Biz burda devleti temsil ediyoruz. Devlet sözü olarak ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çözüm yolu kapatmak değil. Sizi kimseye ezdirmem. Bana itimat edin elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şimdi yolu açıyoruz.‘ dedi.

Kaymakam daha sonra vatandaşlara kahveye geçerek sohbet etti.











Haber; Ş. ÇAKIR