Kaza, 100 Karayolu Sakarya’nın Hendek ilçesi Çukurhan mevkiinde dün akşam saat 22:00 sularında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Düzce’den Hendek istikametine seyir halinde olan Mesut Erdoğan idaresindeki otomobil Çukurhan mevkiine geldiği sırada bölünmüş yolda karşı şeride geçmek isteyen Zeynep Avcan idaresindeki Düzce plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile karşı şeride fırlayan Zeynep Avcan idaresindeki otomobil yol kenarında bulunan bariyerlere çarparak durabildi. Yaşanan kazada biri çocuk 8 kişi yaralandı.

Kazaya o sırada bölgede devriye atan jandarma ekipleri ilk müdahalede bulundu. Haber verilmesi üzerine ise kaza mahalline gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yaralılara ilk müdahaleleri yapıldı. Yaralılardan 2’si Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirildi. Diğer yaralılar ise Hendek’te bulunan hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle D-100 Karayolu çift yönlü trafiğe kapandı. Kaza enkazının mahalden kaldırılmasının ardından trafik normal akışına döndü.

“Yetkililerin  bizlerin mağduriyetini gidermesini bekliyoruz"
Çukurhan Mahallesi muhtarı Taner Azun, bölgede her 3-5 günde bir kazaların meydana geldiğini belirterek yetkililere seslendi:
Azun, “Bölünmüş yol yapılmış olsa da köyümüze giriş yapılamadığından ve yolun altından araç geçişi tüneli yapılamadığından dolayı mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerin  bizlerin mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. Oluşan kazalara büyük etken olduğuna inandığımız köyümüze geçiş yapılması büyük önem arz ediyor. Alınacak önlemlerle hem kazaların önüne geçilecek hem de can ve mal kayıplarının” ifadesinde bulundu.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: Ö. YILMAZ