FETÖ/PDY üyesi bir grup askerin darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan Çilimli eski İlçe Jandarma Komutanı Özkan K. tutuklandı. Üsteğmen Özkan K.’nın İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek şaka yapmaya çalıştığı ancak bu konuşmaların kayıtlara geçmesi nedeniyle gözaltına alınarak tutuklandığı ortaya çıktı.

Darbenin olduğu akşam Çilimli İlçe Emniyet Amirliği’nin güvenlik kameralarınca kayıtlara geçen konuşmalarda Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan K., ilçe amirliğinde görevli polis memurlarına  “- ben sizin kadar önlem almadım. Rahat olun-Böyle darbe mi olur? Bilseydik bizde önlem alırdık" şeklinde sözler sarf etti. İşte bu sözler, Üsteğmen’in göz altına alınmasına ve cezaevine konulmasına neden oldu.

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Çilimli İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Efrahim A. ve komiser yardımcısı Bayram Gökhan Ş. De tutuklandı.

İki zanlının darbe girişimi sırasında emniyet binasında bulunan personelin silahlarını toplayarak, bir odada kilitli tuttukları, İl Emniyet Müdürlüğünden gelen, "Darbe girişimine karşı hazır olun" emrine uymadıklarının tespit edildiği öğrenildi.


haber;i.keleş