CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın hastanelik eden dayak olayının son tutuklusu da serbest kaldı. Avukatının talebi üzerine İsa Ü., Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

26 Mart Cumartesi günü Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir market önünde meydana gelen olayda iki şahıs CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı darp etmiş, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Ü. de bu anları cep telefonuyla kaydetmişti. Sosyal medya üzerinden de görüntülerin paylaşıldığı dayağın ardından 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dayak olayını gerçekleştiren iki zanlının serbest kalması sonrası olayın tek tutuklusu olan İsa Ü. de Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itiraz sonucu dün saat 17.15’te adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gerekçeli kararda, şüphelinin delilleri karartma ihtimalinin bulunmadığı, şüpheliye atılı suçun  kanunda öngörülen cezasının alt ve üst sınırları ile tutuklu kaldığı süre göz önüne alındığında tutukluluk halinin devam etmesinin ölçülü olmayacağı kanaatine varıldığı bildirildi.

'Suça azmettirmek' ve 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçlarından hakkında dava açılan İsa Ü.’nün yargılanmasına devam edilecek.

Haber:Y.SEVER