İtfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) katılımı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin Sivil Savunma Birimi tarafından düzenlenen yangın tatbikatı heyecan dolu anlar yaşattı. Hastanedeki sessizliği bozan siren sesleri çevrede bulunanları telaşlandırsa da olanların bir tatbikattan ibaret olması herkesi rahatlattı.

Tatbikat senaryosuna göre meydana gelen bir deprem sonrası çıkan yangın canlandırıldı. Hastane ekipleri tarafından söndürülemeyen yangına, itfaiye ekipleri tarafından destek verilirken, hastaları olay yerinden uzaklaştırmak için ise UMKE Ekipleri harekete geçti.



Büyük bir hız ve başarı ile gerçekleştirilen tatbikat, olası bir afet durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini ortaya koymuş oldu. Başarı ile sonuçlanan tatbikat, Düzce’de olası afetlere hazır olunduğunu da gözler önüne serdi.



Gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgi veren ve tatbikatın senaryosunu açıklayan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Nuran Çelikel şu ifadeleri kullandı.
“Atatürk Devlet Hastanesinin, sivil savunma birimi tarafından organize edilen 2018 yılı tatbikatını başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Senaryo gereği, bölgemizde oluşan deprem ve akabinde yoğun bakım ünitemizde çıkan bir yangına müdahale edilmeye çalışılmış, kendi gücümüzle bu yangına müdahalemiz yetmediği için itfaiyeden yardım istenmiş, daha sonrasında da orada yatmakta olan hastalarımızın durumunun değerlendirilmesi ile hastaların tahliyesine karar verilmiştir.



Tahliye işlemi, hastaların yangın mahallinden uzaklaştırılması, toplanma yerine indirilmesi, idamelerinin sağlanması ve daha sonrasında UMKE Ekipleri tarafından, 112 desteği ile hastaların Düzce Üniversite Hastanesine sevki tamamlanmıştır. Ayrıca, yine bize gelen 25 civarı öğrencinin Acil Servis bünyesinde triajları yapılmış, gerekli müdahale sağlanmıştır. Tatbikatımız başarı ile sonuçlandırılmıştır.”