Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin acil ve poliklinik olmak üzere iki ana girişi bulunuyor. Hastaneye gelen vatandaşlar özellikle otobüs duraklarına çok uzak olduğu gerekçesi ile bir kapının daha açılmasını istemiş, girişimleri de sonuç vermişti. Geçtiğimiz 15 Mart Cuma günü hastanenin duvarı yıkılarak bir giriş daha açılmış, hasta ve yakınları derin bir nefes almıştı.

Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından açılan kapı iddiaya göre eczaneler tarafından istenmedi. Bugün ise belediye ekipleri tarafından kapatılmak istendi. Bunun üzerine bir kapı girişini daha kaybetmek istemeyen vatandaşlar toplanarak protesto yaptı.



“Eczaneler istemiyorlarmış”

Hastanenin arka tarafında yapılması planlanan ilave giriş için başvuruda bulunduklarını belirten Erdem Arslan, şunları kaydetti:

“Bu duvar yıkıldı. Dilekçe verdik. Sağ olsunlar kabul edildi. Belediye yapmıyor. Sonra fen müdürümü aradım, öğrendik ki, başkan durdurmuş. Başkan niye durdurdu bilmiyorlarmış. Ama biz bazı bilgilere ulaştık eczaneler istemiyorlarmış. Bu insanların sakatı var, hamilesi var, engellisi var. Durak burada, ta öteden dolaşıp, otobüse gelecek bu insanlar. Yazık günah değil mi?”



“Gelsinler, kapatsınlar da görelim”

Bu yolun açık kalması için bekleyeceklerini belirten bir diğer vatandaşsa şu ifadelere yer verdi:

“Bu kapıyı kullanan vatandaş, benim, benim gibi vatandaşlar kullanıyor. Biz burayı kullanacağız, başka çaresi yok. Buradan gelip, öteden dolaşmak zorunda değiliz. Biz bunlardan yol istemiyoruz ki, sadece merdiven. Yayalar için bir yol istiyoruz. Açık kalacak burası, gelsinler, kapatsınlar. Biz de görelim.”



“Altından nasıl kalkarlar bilmiyorum”

Vatandaşların İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazarak talepte bulunması üzerine belediye tarafından açılan kapının kapatılmasına ilişkin konuşan Aziziye Mahalle Muhtarı Aydın Koç, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi ile arasında geçen diyalogu şöyle anlattı:

“Bu ifade benim değil, başhekimimizin, altından nasıl kalkarlar bilmiyorum. Kendi ifadelerini söylüyorum. ‘Bu kapının kapanması gerektiğini söyleyen, bizim üstümüzdeki bazı büyüklerimiz, ağabeylerimiz var.’ Şimdi başhekimin yanından geliyorum. Oturdukları yerlerden değerlendirip, karar verirken, büyüklüğünü gösteren insanların buraya gelip, bunu açıklamalarını istiyorum.”



“Başka bir ilin valisi görev yapıyorsa, Düzce Valisi ne yapıyor?”

Mahalleli olarak bin imza topladıklarını ve buranın açılması talebinde bulunduklarını hatırlatan Serap Yıldız, şunları söyledi:

“Aldığımız duyuma göre, birilerinin rantı için, başka bir ilin valisi telefon açarak, buranın kapatılması gerektiğini söylüyor. Onun için burayı kapatmaya kalkışıyor. Biz 300 metre yo yürümek zorunda değiliz. İnsanlara hizmetse, bu insanların işlerini zorlaştırarak olmaz, kolaylaştırarak olur. Hiç kimse bir açıklama yapmadı. Biz açıklama bekliyoruz. Valimizden açıklama bekliyoruz. Düzce’de başka bir ilin valisi görev yapıyorsa, Düzce Valisi ne yapıyor?”



“Trabzon Valisi buraya karışamaz”
Başka bir şehrin valisi tarafından müdahale edildiği iddialarına değinen Kevser Bayrak ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu hak verilmiş mi? Burası açılmış mı? Bu saatten sonra burayı kimse kapatamaz. Bize söylenen, Trabzon Valisi’ni tanıyormuş buradan birisi. Duyduğumu söylüyorum ve çok üzgünüm. Trabzon Valisi buraya karışamaz. Düzce’nin valisi de var, belediye başkanı da var. Ben de bu insanları bu yola indiririm, gerekirse çiğneniriz ama bu yolu açtırmam.”



“O büyükler kimse onlar gelsinler”
Başhekimin kullandığı iddia edilen ifadeler hakkında konuşan bir vatandaş ise şöyle konuştu:

“Başhekim, yukarıdan büyüklerin kapatılmasını istediğini söylemiş. O büyükler kimse onlar gelsinler madem buraya. Az önce kendim şahit oldum. Bir anne engelli çocuğuyla hastanenin kapısından çıktı te durağa kadar yürüdü. Neden buradan çıkmıyor. Burası durağa çok çok daha yakın.”



“Biz burayı kapattırmak istemiyoruz”
Bu kapıyı halkın kullandığını ve halkın açılmasını istediğini söyleyen bir diğer vatandaş da şunları vurguladı:

“Vali kullanmıyor bu yolu. Belediye başkanı da kullanmıyor. Burayı mahallenin insanı kullanıyor, halk kullanıyor ve biz burayı kapattırmak istemiyoruz”

Eylemlerin tüm hararetiyle devam etmesi üzerine ise olay yerine Millet İttifakı Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük geldi. Vatandaşlarla buluşan ve ‘sıkıntınız nedir’ diyen Küçük, olayın anlatılması üzerine de bir açıklama yaptı.



“İhtiyaç sonucu yapılan bir şeye set çekmek bizim insanımıza saygısızlıktır”
Vatandaşların buranın açılmaması talebi ve gerekirse Valisi’ye kadar gideceklerini belirtmesi üzerine “gerekirse biz de gideriz” diyen Küçük, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bu ihtiyaçtan koyulmuş. İhtiyaç sonucu yapılan bir şeye set çekmek de bizim insanımıza saygısızlıktır. Bizim insanımıza duyarsızlıktır. Bizim insanımızı huzursuz etmektir. Vatandaşımıza karşı yapılan bu tutum ve yanlışı hiç tasvip etmiyorum. Ya buraya bu yaya geçidini koymayacaktınız. Madem koydunuz gereği olan yaya girişini de açık bırakacaksınız.”



Ayrıca bölgeye olası bir kargaşayı önlemek için yunus ekipleri de sevk edildi. 


Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ