Film gibi başlayan dolandırıcılık cezaevinde noktalandı. Düzce’de yaşlı kadınları telefonla kandırarak paralarını alan ve şikayet üzerine polisin yaptığı araştırmalar sonucu bir şebeke olduğu ortaya çıkan dolandırıcılardan ikisi hapsi boyladı. Düzce’de yaşayan iki kadını dolandırarak 135 bin liralık vurgun yapan Şanlıurfa Akçakale merkezli dolandırıcılık çetesinin biri kadın iki üyesi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay

Şanlıurfa Akçakale’den Azmimilli Mahallesi’nde yaşayan 67 yaşındaki Ş.K.’yı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, “FETÖ soruşturmasında adınız geçiyor. Size yardımcı olmamız için para vermeniz gerekiyor.” diyerek mağdur kadını ikna etmişti. Bolu’da bulunan şebeke üyesi Ö.Ö.’yü devreye sokarak kadının vermeye ikna olduğu altın ve paraları alan dolandırıcı, bununla yetinmeyip aynı yöntemle bu kez Aziziye Mahallesi’nden R.Ö. adlı kadını da korkutarak kandırmıştı. Bolu’daki şebeke üyesi Ö.Ö. bu kadının da paralarını belirtilen adres olan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki park halindeki bir aracın altından almıştı.

Dolandırıldıklarını anlayan iki mağdurun polise başvurması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatmış , Düzce ve Şanlıurfa polisinin çalışmasına Bolu polisi de destek vererek eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Şebeke üyesi Ö.Ö. ile mağdurların paralarını Akçakale’ye ulaştırması için Bolu’ya gelen Suriye uyruklu Y.Ş. isimli kadın operasyon sonucunda gözaltına alınarak Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti.

Öte yandan dolandırıcılık şebekesinin diğer üyelerinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma sürüyor.