Dünya Şampiyonu Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu, Vali Ali Fidan'ı makamında ziyaret etti.  Sofuoğlu, Vali Ali Fidan’la Cumayeri'ne yapılacak olan motokros pistiyle ilgili istişarede bulundu.  Vali Ali fidan, Milli Sporcunun başarılarıyla gurur duyduğunu belirten, Kaynaşlı ve Cumayeri pist çalışmalarında verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Cumayeri’ne Türkiye’nin ihtiyacı olduğu bir pist yapıldığını belirten Dünya ŞampiyonuMilli Sporcu Kenan Sofuoğlu, parkın neden gerekli olduğunu anlattı. Gençlerin böyle parkurlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Sofuoğlu, otomobile, hıza merakı olan ya da motosikleti olup da caddelerde gaz basmak yerine pistte gaz basmak isteyenlerin buluşabileceği bir ortamı Düzce'de yaratmak istediklerini belirtti.

Sofuoğlu, pistin gelecek yıl ortasına kadar bitirmeyi planladıklarını sözlerine eklerkeneylül ayında  yarış yapılacak seviyeye getirmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Kimseye de tavsiye etmiyorum

Osmangazi Köprüsü'nde yapılan hız denemesini hatırlatan Sofuoğlu, hız konusunda motosiklet tutkunlarına uyarılarda da bulundu.

Sofuoğlu,"Benim yeni bir hız rekoru kırma düşüncem yok. Konuyla ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Kimseye '400 kilometre hız yapın, 300 kilometre hız yapın' gibi örnek olma amacımız yoktu. Bu özel bir marka. Ve bu markanın ürettiği motosikletle çıkılan en yüksek hız 380 kilometreydi. Biz ilk etapta 390 yaptık. Daha sonra bazı eksiklikler vardı. Lastiği ve yakıtıyla ilgili teknik konuları tamamladığımda Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve '400'e çok yakınım. 400 kilometre hız yapmak istiyorum. Bunu hem sizin önünüzde hem de Türkiye'nin gözdesi olan Osmangazi Köprüsü'nde yapmak istiyorum' dedim. Güzel bir gösteri oldu. Hem 400 kilometre hız yaptık, hem dünyaya duyurmuş olduk. Evet belki hız ve yarış aynı anlama geliyor gibi düşünebilirsiniz ama yarış farklı, hız farklıdır. Rekorlar peşinde koşacaklar. Tabii ki kolay bir şey değil. Rekor peşinde koşarken bir insanın hayatını kaybetmesi beni üzer. İnşallah rekorlar peşinde koşarak tehlikeli işler yapmazlar. Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre alanları da kapatsanız tehlikeli bir hız ve ben bir daha yapmayacağım. Kimseye de tavsiye etmiyorum" dedi.

HABER;S.KAŞKIR