Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile olan amansız mücadelesi sürüyor.

Bu kapsamda son olarak, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, İstanbul ilinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Düzce merkeze bağlı Koçyazı Mahallesinde sattığı tespit edilen 6 şüpheli şahsın peşine düşüldü. Şahısların ayrıca Düzce merkez ve çevre illerde silah ticareti yaptığı anlaşıldı. Şüpheliler, geçtiğimiz 31 Ekim günü düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında bir başka şüpheli şahıs ise Adana ilinde yakalanarak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Şüpheli şahısların ikametlerinde ve yakalandıkları araçta yapılan aramada, satışa hazır vaziyette bir miktar esrar (skunk)maddesi, 579 adet ecstasy uyuşturucu/uyarıcı hap, hassas terazi, uyuşturucu maddeyi poşetlemek için kullanılan 275 adet şeffaf kilitli poşet, 9 adet 9 milimetre tabanca, 2 adet 7,65 milimetre ruhsatsız tabanca, değişik çaplarda toplamda 135 adet fişek ele geçirildiği bildirildi.

Şüpheli 7 şahsın, tamamlanan işlemlerinin ardından “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Silah Ticareti Yapmak” suçlarından sevk edildiği Düzce Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.