Kasım ayı Düzce Karayolları Trafik Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Garnizon Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Karayolları Trafik Güvenliği Koordinasyon Kurulunda yer alan birimlerin yetkilileri katıldı. Yılın ilk on ayında trafik güvenliği konusunda alınan tedbirler ve yapılan uygulamaların değerlendirildiği toplantıda, önemli kararlar alındı.

Belediye otobüsü şoförü alkollü çıktı!
Emniyet ve jandarmanın trafik denetimlerine ilişkin verdiği brifing sırasında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerince resmi araç ve sürücülere yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen denetimlerde bir belediye otobüsü şoförünün alkollü çıktığı ve gerekli cezai işlemlerin uygulandığı paylaşıldı.



Vali başkan yardımcısına o şoförü sordu
Toplantıda hazır bulunan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam'a şoförün görevden alınması konusunda gerekli idari işlemin yapılıp yapılmadığını soran Vali Dağlı, direksiyon başına alkollü şekilde geçen otobüs şoförünün görevden alındığı yanıtını aldı. Dağlı, tüm kurumlara bu tip hususlara dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapılacak
Toplantının bir diğer önemli konu başlığı ise bir çok ilde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı oldu. Okul öncesi ile okul çağı çocuklarının trafik kurallarını öğrenmesi ve alışkanlık kazanmasını sağlamak amacı ile belediyeler tarafından yaptırılan parkın kısa sürede Düzce'ye kazandırılması gerektiği üzerinde duran Vali Dağlı, "Eğitim olmazsa olmazımız." diyerek gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Düzce Belediyesi tarafından devam eden Melensu Park Projesi'ne entegre edileceği bilgisi aktarılan park için somut adımların kısa sürede atılacağı öğrenildi.

"Bisiklet yolu ağı genişletilmeli!"
Yine belediyenin sorumluluğundaki bir konu olan bisiklet yolları da toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı. Bisiklet kullanımı yoğun ancak yolu kısıtlı olan Düzce'de bisiklet yolu ağının genişletilmesi gerektiği üzerinde duran Vali Dağlı, mevcut yolları da kapsayacak şekilde bir proje hazırlanarak uygulamaya konmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

AFAD Kavşağı'na düzenleme geliyor
Düzce'de sık yaşanan kazalar nedeniyle kara nokta haline dönüşen AFAD Kavşağı da koordinasyon kurulunun el aldığı konular arasındaydı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı toplantıda bulunan karayolları yetkilisinden kazaların en aza indirgenmesi amacıyla kavşakta gerekli inceleme ve düzenleme çalışmalarının yapılması talimatı verirken, kavşağa ışıklandırma yapılması da değerlendirildi.

Sorunlar ve çözüm önerileri
Yine Düzce'ye yapılması planlanan TIR Parkı, Tramvay Projesi nedeniyle AVM ve askerlik şubesi çıkışlarında yaşanan sorunlar, kaldırımdaki parklanmalar ve devlet hastanesi otoparkındaki engellilere ayrılan alanlara bırakılan araçlar yüzünden yaşanan sıkıntılar da toplantıda ele alındı. Düzce'de sık rastlanan kaldırım parkına dubalı çözüm gündeme gelirken, hastane otoparkındaki engelli alanlarının usule uygun kullanımı için de gerekirse güvenlik görevlisi görevlendirme kararı alındı.

Haber: C. ÜSTÜNER