Düzce'de art arda düzenlenen operasyonlarla il yapılanması çökertilen FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalar kapsamında bu kez 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre; Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan aralarında eski il imamı, Düzce il ablası, örgütün çeşitli kademelerinde görevli kişiler ve işadamlarının da bulunduğu 10 kişi emniyetteki sorgularının tamamlanması sonrası Düzce Adliyesi'ne götürüldü.

Dosyalarda yine "1 Dolar"

Öte yandan polislerin gözaltı sırasında yaptığı aramada delil olarak dosyaya yine dolarlar girdiği dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda 1 doların yer aldığı dosyalarda bunun yanı sıra bazı kitapların da yer aldığı gözlendi.




O komiserin babası da 10 şüpheli arasında

10 şüpheli arasında dikkat çeken bir ismin de olduğu öğrenildi. 2014 yılında İzmir merkezli olarak toplam 13 ilde ‘yasa dışı dinlemelere yönelik’ yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılması sonrası adliye çıkışında "Bu şanlı davada mukafat olan tutuklanmayı isterdim." diyen Komiser Suat Ç.'nin babası Sadi Ç. de bugün adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında yer aldı.