Alınan bilgiye göre, Ekrem Yalçın, İlker Duman ve Serdar Çarıkçı saat 15.00 sıralarında Yedigöller Milli Parkı'na gitti.Saat 18.00 sıralarında 3 arkadaşa telefonla ulaşamayan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi.



Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığı, Düzce Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve Düzce Milli Parklar Müdürü Mevlüt Şanlı Şimşek ile Bolu İl Jandarma Komutanlığı ve Bolu İl AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.Ekiplerin arama yaptığı sırada kendilerinden haber alınamayan 3 arkadaş, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak, araçlarının yakıtının bittiğini ve Yedigöller-Bolu arasında bir yolda olduklarını iletti.Bolu'dan arama çalışmasına katılan jandarma ve AFAD ekibi ile Bolu Doğa Sporları ve Off-Road kulübü üyelerinden oluşan ekip, Bolu İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesi ile açılan yoldan Yedigöller'e ulaşmaya çalıştı.



Yedigöller yolunun Bolu sınırları içinde kalan kısmında bulunamayan kayıp kişilerin telefon sinyalinden yerini belirleyen Düzce ekipleri, amfibik araçla bölgeye ulaşarak, yaklaşık 7 saattir haber alınamayan 3 kişiyi kurtardı.



Aileler kurtarılan yakınlarını görünce, büyük sevinç yaşadı.

Düzce Valiliği Uyarmıştı

Düzce Valiliği, içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde yaylalar başta olmak üzere şehrin yüksek kesimlerinde gezi ya da kamp gibi aktivitelerde bulunmak isteyen vatandaşlara, kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları yönünde bir açıklama yaparak vatandaşların tedbirli olunması istenmişti.

Düzce Valiliği yaptığı uyarılarda şunlar belirtmişti: “Yoğun yağış beklenen zamanlarda yaylalar, yüksek dağ kesimleri ve benzeri tehlikeli olabilecek alanlarda; gezi, seyahat, kamp veya spor aktivitelerinde bulunmak, ziyaretçilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak durumlara neden olmakla birlikte, kurtarma ekiplerinin de can güvenliğini riske atabilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın tedbirli olmaları büyük önem arz etmektedir. Bu alanlarda etkinlik planları yapmadan önce, ilimizdeki hava durumu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden saatlik ve günlük hava durumu tahminleri, Valiliğimizce paylaşılan anlık hava durumu tahminleri ile yerel medyanın takip edilmesi elzemdir. Güncel hava durumu takibi, olası mahsur kalma ve hayati tehlike oluşturabilecek durumlarla karşılaşmamak adına, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir husustur. Kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı bu günlerde, yüksek kesimler ve ıssız alanlarda mobil operatörlerin sinyal kalitesinin düşük olması veya hiç sinyal alınamaması, olası acil bir durumda yardım ekiplerine haber vermeyi zorlaştırabilmektedir. Coğrafi olarak risk teşkil edebilecek yerlere yapılması planlanan gezi, seyahat, kamp veya spor aktivitesi öncesinde yetkililere ve bölge sakinlerine bilgi verilmesi, olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamak adına önemli bir tedbirdir. Ayrıca, yayla, dağ ve yüksek kesimlere ulaşımı sağlayan araçların donanımları ve lastiklerinin kış şartlarına uygun olması, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatının bulunması elzemdir. Bununla birlikte, yaşanabilecek olumsuz durumlar göz önünde bulundurularak, araçlarda pusula, battaniye, yiyecek, içecek ve benzeri yaşam malzemelerinin bulunması hayati önem arz etmektedir. İlimiz genelinde, kış mevsimi dolayısıyla yaşanan kötü hava şartlarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği başta olmak üzere, herhangi bir mağduriyet yaşamaması önem arz etmektedir.”