Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde güvenlik güçlerinin suç ve suçluyla mücadelesi hız kesmeden devam ediyor.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sokak satıcı ve torbacı tabir edilen şahıslara yönelik yürütülen planlı çalışmalar kapsamında bu kez operasyon adresi il merkezi ve Akçakoca oldu.

Merkeze bağlı Karaca Mahallesi ve Akçakoca ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen iki şüpheliyi bir süredir takip eden ekipler, 10 Eylül’de operasyon düğmesine bastı.
Yakalanan iki şahsın ikametlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.



İki zehir tacirinin yanı sıra bu şahıslara birlikte hareket ettiği ileri sürülen 2 şüpheli de gözaltına alınarak emniyete getirildi.

Buradaki işlemlerinin ardından 4 şüpheliden uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sevk edilen 2’si Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Şahıslarla birlikte hareket ettiği belirlenen iki şüpheli ise Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan serbest kaldı.

Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanan şahıslardan uyuşturucu madde aldığı tespit edilen 5   şahıs hakkında ayrıca uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak suçundan adli işlem yapılırken, şahısların üzerinde yapılan aramada 7 parça halinde 46 gr esrar, 3 adet ecstasy, 1 adet ruhsatsız 7,65 mm tabanca ve 5 adet fişek ele geçirildi.

Haber: C. ÜSTÜNER