Kar,  yılbaşı gecesi yoğun bir şekilde yağarken; ekiplerde durmaksızın çalıştı. Belediyeye bağlı ekipler özellikle ana arterleri açmak için uğraştı.  Ancak ekiplerin hummalı çalışmaları sonucu temizlenen ana arterler yeniden karla doldu. Kar küreme ve tuzlama araçlarına ana arterleri açmaktan ara sokaklara girmeye fırsat kalmadı. Ekiplerin yetişemediği yerde iş vatandaşa düştü. Esnaflar dükkanlarını, vatandaşlar ise evlerinin önünü ve arabalarının üstlerini temizlemek için çalıştı.


Yılbaşının Cuma gününe denk gelmesiyle birlikte Cumartesi ve Pazar günlerini de tatile ekleyen Düzceliler yeni yılda 3 günlük tatile girmişti. Vatandaşların bir kısmı tatili fırsat bilerek tatil bölgelerine gitmesi, gitmeyenlerin ise kar nedeniyle evden çıkmaması nedeniyle Düzce’de merkez hariç sokaklar bomboş kaldı.  Her gün yüzlerce aracın geçtiği, Bağlantı yolu ve D-100 Karayolu’nun Düzce kesiminde tek tük araçlar görüldü.



Bağlantı yolunda öğle saatlerinde görüş mesafesi neredeyse sıfıra düştü.  Kalıcı Konutlar’da araçlar özellikle rampalarda zorlandı. Sürücüler, kayan araçlarını güçlükle kontrol altına alırken; zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Karın tadını çıkaranlar ise hiç kuşkusuz, çocuklardı. Evlerinin önünde karla oynayan çocuklar, hem tatilin hem de karın keyfini doyasıya yaşadı.  

Haber;S.KAŞKIR