Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 80 bin görevli ile 81 ilde “güven ve huzur” denetimleri yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 ilde emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personelinin katılımıyla dün akşam “sabit yol” ve “umuma açık yer” olmak üzere iki aşamalı ve eş zamanlı uygulama yapıldı.

Düzce’de 244 güvenlik görevlisi katıldı
"Güven Huzur Türkiye-3" adı verilen uygulamaya Düzce’den destek veren güvenlik güçleri il merkezi ve ilçelerde 244 personelle birlikte sabit yol ve umuma açık yerlerde denetimlerde bulundu.

5 saat sürdü
Saat 20.00 ile 22.00 arasında sabit yol uygulaması gerçekleştirilirken 22.00 ile 01.00 saatleri arasında umuma açık yerlerde gerçekleşen çalışma sonucunda 2552 kişiye Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.

9 araç trafikten men edildi
Kontrol edilen 69 işyerinden 5 tanesine idari işlem uygulandı. 582 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 25 tanesine ceza verildi. 9 araç trafikten men edilerek 2375 ceza yazıldı.

İki işletmeye ruhsata aykırı dansöz kıyafeti giydirilmiş kadın çalıştırmaktan işlem yapıldı
Kaynaşlı’da faaliyet gösteren bir gıda işletmesine ruhsata aykırı dansöz kıyafeti giydirilmiş 9 kadının sigortasız çalıştırdığı gerekçesiyle hakkında tutuldu. Hijyen belgesi olmadığı için ayrıca tutanak tutulan işletmede, Sigaramatik olarak tabir edilen kumar makinasına el konuldu.

Bir başka iş yerine ise kapalı alanda sigara içirmekten, sigara içen 1 kişiye de işlem yapıldı. Yine ruhsata aykırı olarak 5 kadına dansöz kıyafeti giydirildiği için tutanak tutularak gerekli idari işlem uygulandı.

Şehir merkezinde ise üç işyerine kapalı alanda sigara içirmekten,  bir kahvehaneye açıkta alkol sunmaktan, bir gazinoya ise bir kişiye kimlik bildirmemekten işlem yapıldı.

Uygulama büyük bir uyum ve koordinasyon içinde geçti. Vatandaşların da memnun kaldığı gözlemlenen çalışmalar sorunsuz ve başarıyla tamamlandı.