Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Çamlık Köyü'nde bir karaca dikenli tellere takıldı. Tellere takılması sonucu yaralandığını gördükleri karacayı köy sakinleri, kendi imkanlarıyla kurtardı.
Yaralı karaca gerekli tedavisinin yapılması için köylüler tarafından Bolu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Tedavi edilmek üzere Düzce Efteni Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen karacanın durumuna ilişkin bilgiler veren Düzce Efteni Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Servet Karaçam, “Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Müdürlüğü elemanları yaralı bir karacayı merkezimize getirdi. Hayvanın arka bacaklarında kırıklar, kalça kemiğinde de lif yırtılmaları vardı. Bunlarla ilgili tedavimizi yaparak karacayı ekiplere teslim ettik. Tahmin ediyorum bir ay içerisinde yaralar kapanacak ve iki ay içerisinde de doğal hayata kavuşacak” dedi.
Düzce'de Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaralarına gerekli pansumanlar yapılarak iyileşmesinin ardından karacanın Yeniçağa'daki ormanlık alana bırakılacağı öğrenildi.