Düzce'de son dönemde artan orman yangınlarına yenileri ekleniyor. Ormanlarda ateş yakılmaması yönünde yapılan uyarılara dikkat edilmemesi yüzünden insan kaynaklı yangınlar oksijen deposu ağaçları ve yeşil alanları kül ediyor.

Bugün öğle saatlerinde hem Kalıcı Konutlar Bölgesi hem de Yığılca'dan orman yangını haberi geldi. Kalıcı Konutlar Demetevler Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle oluşan büyük duman gökyüzünü kapladı.

Çıkan yangına ekipler,  Orman İşletmesine ait arazözler, Düzce Belediyesi itfaiye araçları ve Düzce Belediyesine ait iş makinaları ile müdahale ettiler.

Olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi alan Düzce İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Cengiz Tuncer'de müdahale etti. Yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve İtfaiye ekiplerinin uzun çalışmalarının ardından güçlükle kontrol altına alındı.

Yanan bölgede Orman İşletme ve İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken, yaklaşık 20 dönümlük alanın yandığı belirtildi. 

Öte yandan diğer yangının adresi olan Yiğılca'da da orman işletme ekipleri ve Yığılca Belediyesi itfaiyesi büyük orman yangınını söndürmek için seferber oldu.