Yaz aylarının gelmesi ile birlikte dünya evine girmek için hazırlıklarını tamamlayan çiftler güzel havaları fırsat bilerek evliliğin ilanı olan düğünlerini yapmaya başladı. Hafta sonu tercih edilerek düzenlenen düğünler ise mutluluk ve sevinç içerisinde geçiyor.

Düğün gününü matem gününe çeviriyordu
Bu özel ve güzel günde ise öyle bir gelenek var ki kimi düğünü zehrediyor, kimilerinin en mutlu gününü matem havasına çeviriyor. Davul zurnalar eşliğinde yapılan gelin alma merasimlerinde özellikle erkek tarafı bu durumu havaya ateş açarak kutluyor. İlkel görüntüler oluşturan bu durum karşısında çevredeki insanların hayatları tehlikeye atılırken, magandaların silahından çıkan bir kurşun birinin hayatına mal olabiliyor.

Emniyet harekete geçti
Bu durumun yaşanmaması için de İl Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimleri harekete geçti. Gerek karayollarında gerekse çekilen anonslarla vatandaşlar uyarılarak bu ilkel âdetin yapılmasının önüne geçilmeye çalışıyor.

2 silah ve 53 mermi ele geçirildi
Bu kapsamda 21.07.2018 tarihinde saat 19.55 sularında düğün konvoylarının havaya ateş ederek çevreye rahatsızlık vermesi ihbarı üzerine D-655 Karayolu’nda uygulama yapıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı yunus ekiplerince yapılan uygulama esnasında şehir merkezi istikametinde bir konvoy durduruldu. Konvoyda bulunan araçlardan birinden inen E.Ç. isimli şahsın 7x65 çapında ruhsatsız silah, silaha ait şarjör ve 5 adet mermi ele geçirildi.

Bir başka araçtan da F.A. isimli şahıs indi. Polisin şahsa silahı sorulduğunda ise silahın kurusıkı ve araçta olduğu yanıtını aldı. Şahıs kurusıkı tabancasını ve 48 adet mermisini polise teslim etti.

Düğün gününde karakolluk oldu
E.Ç. ve F.A. isimli her iki şahsın da silahlarına el konulurken gerekli işlemleri için Çatana Polis Merkezi’ne götürüldü. Şüpheliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Haber: Ö.YILMAZ