Düzce üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı duyumunu alan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu sevkiyatı yapacağı belirlenen aracın plakası tespit edildi. 20.04.2018 tarihinde polis ekiplerince durdurulan araç Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan karar ile arandı. Yapılan arama neticesinde araçta 29 kilogram 742 gram eroin maddesi ele geçirilirken yabancı uyruklu 4 şahıs gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 2’si sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Yol yakınken dönün”
İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Düzce’deki sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonlarımız sürerken aynı şekilde ilimiz D-100 karayolu ve Tem Otoyolunda yapılan uyuşturucu yakalamalarımızda terörü ve kaynaklarını kurutmak için önem arz ediyor. Her yerde, her alanda kararlılıkla uyuşturucu ile mücadelemiz devam edecek. Uyuşturucu satıcılarına; yol yakınken dönün!” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ö.YILMAZ