İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı çetesinin tepesine balyoz gibi indi!

Edinilen bilgiye göre, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan F.H.Ö isimli şahıs, geçtiğimiz 26-27 Kasım tarihinde Akçakoca’da iki ayrı kişiden toplamda 80 bin 500 TL ve 5 bin Euro para aldı. 28 Kasım tarihinde de Düzce merkezde bulunan bir başka kişiden yine aynı yöntemle para almaya çalışan F.H.Ö. bu kez yakayı ele verdi. Dolandırıcı şahıs, düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.

Yürütülen soruşturmada olaylarda F.H.Ö. ile S.T. ve Ü.Ç isimli iki şahsın daha hareket ettiği tespit edildi. Bu kez iki şahsı yakalamak için düzenlenen operasyonda şüpheli şahıslardan S.T., İstanbul ilinde yakalandı.

İki şahıs da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken; emniyetin diğer şahsı yakalamak için geniş çaplı incelemesi sürüyor.

Telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olmayın!
Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında şüpheliler, gelişen teknolojik imkânları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıyor. Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımın iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırıcılık suçunu işliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada telefon yoluyla dolandırıcılık suçunun mağduru olunmaması için vatandaşlara birtakım yarılarda bulunuldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez. Sizi telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayın.

Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 112 Acil Çağrı Merkezi hattını arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat edin.”

Haber: Ö.YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8