Yasadışı Alkollü içki ve sigaraları, yasadışı yollardan ülkeye sokarak ya da imalathanelerde üreterek ülke içerisine dağıtımını yapan suç örgütlerinin veya gruplarının faaliyetlerini deşifre etmek ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi amacıyla, 17 Kasım tarihinde ülke genelinde eş zamanlı kaçak sigara ve alkollü içki satışı yapan tekel bayi, büfe, vb. isimler altında faaliyet gösteren işyerlerine yönelik operasyon düzenlendi.
 
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde ülke genelindeki operasyonlara destek veren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alkol satışı yapan tekel bayi ve büfelere yönelik denetimler gerçekleştirdi.
 
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, işyerlerinde yapılan denetim ve aramalarda, kaçak içki satışı yaptığı tespit edilen iki işyerinde, 16 adet kutu visky ve 43 şişe değişik markalarda üzerlerinde sahte bandrol bulunan kaçak içkiler ele geçirilerek el konudu. Ayrıca, 2 şüpheli şahsa 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldığı bildirildi.
 
TAPDK BANDROLÜNE DİKKAT!
 
Öte yandan emniyetten yapılan açıklamada "halk Sağlığını hiçe sayarak kaçak ve sahte alkol satan bu kişilere karşı vatandaşlarımız duyarlı olmalı ve tüketilen alkollü içkilerin üzerindeki TAPDK bandrolüne mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir" uyarısında da bulunuldu.
 
Açıklamada, kaçakçılık ve çeşitli suçlarla mücadelenin aralıksız olarak devam edeceği vurgulandı.

Haber: G. TEMEL