11 yıl önce işlenen bir cinayet dolayısıyla 11 Mayıs'ta gözaltına alınan ve 17 Mayıs'ta tutuklanan eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve oğlu Sami Aykut ile ilk duruşmada tahliye edilen Zeki Akyol'un yargılandıkları davanın bugün ikinci duruşması yapıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık yakınları ile avukatları da hazır bulundu.

2006 yılında Konuralp'te yaşanan bir cinayet dolayısıyla tutuklanan ve cinayete azmettirmek suçundan yargılanan Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve oğlu Sami Aykut ile Zeki Akyol'un hakim karşısına çıktığı 2. duruşmada şahitler dinlendi.

Aykut ailesinin avukatı Ali Dilber ile Zeki Akyol'un avukatı Emrah Yavuz'un savunmalarını yapması ve sanıklara söz verilmesi sonrası mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Sanıkların atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı delil elde edilemediğinden CMK'nın ilgili maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

İlk duruşmaya 20 Eylül'de çıkan 3 tutuklu sanıktan Zeki Akyol, tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. İbrahim Aykut ve oğlu Sami Aykut 5 aydır tutukluydu.

3 dönem başkanlık yaptı

Öte yandan 1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve 3 dönem Konuralp Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Aykut, 2009 Yerel Seçimleri'ni kaybetmişti. Konuralp'te 15 yıl belediye başkanlığı koltuğunda oturan Aykut, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonucunda görevi Yusuf Ercan'a devretmişti.

Haber: C. ÜSTÜNER