Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikanın işçileri, eylemlerine 3. gün de devam etti. İşverenle masaya oturan Türk Metal Sendikası'nın imza attığı toplu iş sözleşmesine tepki göstererek iş bırakan işçiler, istedikleri şartların sağlanmasında diretiyor.



 

Sendikalı işçilerin özellikle maaş zammı oranını çok düşük bularak, ayaklandığı fabrikanın önünde dün yine hareketli anlar yaşandı. 3 gündür üretim yapılmayan fabrikadan işçilere 16.00-24.00 vardiyası için işe başı yapmaları yönünde mesaj gönderildi. Ayrıca fabrika yetkilileri tarafından işverenin kendileri ile görüşeceği bildirildi.




 

Eylemin ilk gününde fabrika önüne gelen sendika temsilcisini tekme-tokat döven işçilerin yeni bir taşkınlığa kalkışma ihtimaline karşı fabrika önüne çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de fabrikaya gelerek, öfkeli kalabalığa sakin olmaları yönünde bir konuşma yaptı. Bu sırada görüntü almak için bölgede bulunan basın mensupları fabrika bahçesinden çıkarıldı.



 

Emniyet Müdürü ve jandarma komutanının sık sık sakin olunması yönünde yaptığı uyarılarla geçen yaklaşık 1 saatlik bekleyişin ardından işveren-işçi görüşmesi için uzlaşma sağlandı. İlk etapta işçilere sesleneceği bilgisi verilen fabrika sahibi işçiler arasından temsilen seçilen 40 kişilik grupla fabrikada bir görüşme yaptı.