TEM Otoyolu Ankara istikameti Kaynaşlı gişelerinde meydana gelen trafik kazasında Rıza Kayataş idaresindeki otomobilden bir anda dumanlar yükselmeye başladı. 2’si çocuk 3 yolcunun bulunduğu otomobilden yükselen dumanları fark eden sürücü Rıza Kayataş, otomobili durdurarak önce yakınlarını indirdi ardından da alevler büyümeden bagajda ve araç içinde bulunan eşyaları yol kenarına indirdi.


Bagajda bulunan hamak v.s. eşyalarla alevlere müdahale etmeye çalıştı.


Edinilen bilgiye göre Kayataş’ın otomobilini İstanbul’dan bir galeriden yeni aldığı ve henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmında yangın çıktığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine Düzce belediyesi itfaiye ekipleri ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi.


Kısa sürede otomobilin her yerini saran yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınabildi. Söndürmenin tamamlanmasının ardından itfaiye ekipleri tarafından soğutma çalışması yapıldığı öğrenildi.Dumanların zamanında fark edilmesi sayesinde sürücü ve yolcuların yara almadıkları kazada otomobilin ön kısmı tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.