Bolu’nun Çıkınlar Mahallesi Yaldız Sokak’ta bulunan bir apartmanda ikamet eden Komando Tugayı’nda uzman çavuş olarak görev yapan Emre Dumlupınar’ın 3 yaşındaki oğlu Mustafa Dumlupınar evinin bahçesinde oynadığı sırada kopan bahçe kapısının bağlı olduğu betonun kırılması sonucu üzerine düşen demir kapı nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Tuzak!
Genç anne-babayı yasa boğan evlat acısı diğer apartman sakinlerini de tedirgin etti. Apartmana 15 gün önce taşınan Dumlupınar ailesinin 3 yaşındaki çocuklarını ölüme götüren kazanın ihmal sonucu yaşandığını savunan apartmanda yaşayanlar, sorumlular hakkında yasal yollara başvurma kararı aldı.



Sorumlularını dava edecekler!
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan apartman sakinlerinden olan ve demir ustası olduğunu belirten Sinan Akyar şu ifadelerde bulundu:
“Bunu nasıl yapmışlar da gitmiş. Burada bir demir olsaydı beton kırılır mıydı? Beton kırılınca kapı ile beton çocuğun üzerine düşmüş. Bu betonun içinde demir atılsaydı, bu kırılmazdı. Bu ihmal, bunu müteahhit yaptı, yapı denetim kontrol etti. Yapı denetim bu konuda sorumlu. Bu böyle yapılmış da yapı denetim nasıl izin vermiş. Bu bir tuzaktır, hepimizin de çocuğu olabilir.” dedi.

Akyar son olarak, müteahhit ile yapı denetim firmasından apartman sakinleri olarak davacı olacaklarını kaydetti. (Kaynak:bolubakis.com)