2010 KPSS ile ilgili merak edilen sürece ilişkin açıklama geldi. Soruları çalarak memuriyete girenler ihraç edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SORULARI ÇALDIKLARI TESPİT EDİLENLER İHRAÇ EDİLECEKTİR"

2010 KPSS sınavına yönelik de konuşan Kurtulmuş, buna ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kurtulmuş, "2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edilecektir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak." dedi.

"MALİYE BAKANLIĞININ UHDESİNE BIRAKILDI"

Öte yandan FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu için kapısına kilit vurulan kurum ve kuruluşların durumuna ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: "Kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı'nın uhdesine bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil."

Haber; C. ÜSTÜNER