15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Düzce'de başlatılan soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olan şüphelilere yönelik operasyonlar devam ediyor.

Son olarak, 6 Şubat Cuma günü merkezi Düzce olmak üzere 14 ilde 35 şüphelinin gözaltına alınması için düğmeye basıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 35 şüphelinin adreslerine gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 25 şahıs gözaltına alındı.

"FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma ve Anayasa'yı ihlal etme" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen şüphelilerden 10'una ise adreslerinde ulaşılamadı.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 25 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 16'sı tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari olan 10 şahsı arama çalışmaları sürüyor.