Şanlıurfa Akçakale merkezli dolandırıcılık şebekesi polisin başarılı çalışmasıyla çökertildi. Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Akçakale’den Azmimilli Mahallesinde yaşayan 67 yaşındaki Ş.K.’yı telefonla arayan şebeke üyesi kendisini polis olarak tanıtarak “FETÖ soruşturmasında adınız geçiyor. Size yardımcı olmamız için para vermeniz gerekiyor.” diyerek mağdur kadını ikna etti.
Akçakale’den arayan şebeke üyesi, Bolu’da bulunan Ö.Ö’yü Düzce’ye yönlendirerek Ş.K’nın 50 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile 52 bin lirasını aldı.



Şebeke üyesi bununla yetinmeyip aynı yöntemle bu kez Aziziye Mahallesinden R.Ö. isimli kadını korkutarak 30 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 2 bin 600 lira nakit parasını gasp etti. Şebeke üyesi R.Ö.’den talep ettiği paraları Ö.Ö’nün almasını sağlamak için dolandırılan kadını Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne giderek elindeki paraları park halindeki bir aracın altına bırakmasını istedi. Bolu’dan gelen şebeke üyesi Ö.Ö. paraları alarak kayıplara karıştı.



Dolandırıldıklarını anlayan iki mağdurun polise başvurması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü kısım araştırma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Düzce ve Şanlıurfa polisinin çalışmasına Bolu polisi de destek vererek dün akşam eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Ö.Ö. Bolu’da bulunduğu ikamette kıskıvrak yakalanırken gasp edilen değerli eşyalar ile paralara el konuldu. Operasyonda bir adet ruhsatsız tüfek ile aynı silaha ait çok sayıda mermi ele geçirildi.



Ö.Ö.’nün mağdurlardan aldığı paraları Akçakale’ye ulaştırması için Bolu’ya gelen Suriye uyruklu Y.Ş. isimli kadın, otobüsten indiği sırada yakalandı. Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.
Akçakale’den telefonla arayarak iki mağduru dolandıran şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.