Düzce polisinden film gibi dolandırıcılık operasyonu. Düzce Belediye Meydanı’nda yakayı ele veren iki dolandırıcının yakalanma anı Öncü Haber Kameralarına yansıdı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti:

“Biz ayrıldığın fabrika sahibini yakınıyız, annene maaş bağlarız”
“Düzce 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada çalışan Ö.A. isimli işçi askere gideceği gerekçesi ile tazminatını da alarak işten ayrıldı. Yaşlarının küçük olduğu öğrenilen iki dolandırıcı da tazminatını aldığını öğrendikleri Ö.A.’nın cep telefonuna ‘Durumunun kötü olduğunu öğrendik. Biz ayrıldığın fabrika sahiplerinin yakınlarıyız. Bize 2 bin 500 TL para verirsen biz de annene 800 TL maaş bağlarız. Sana da araba alır nakit olarak 12 bin TL de para veririz’ şeklinde bir mesaj attıkları iddia edildi.



Operasyon belediye meydanında düzenlendi
Aldığı mesajdan şüphelenen Ö.A. durumu arkadaşına anlattı. Daha sonra arkadaşı ile birlikte polise bildirdi. Düzenlenen operasyona göre Ö.A. iki dolandırıcıya parayı vereceğini belirterek Düzce Belediyesi Meydanında buluşmak üzere sözleşti. Ö.A. Belediye meydanında dolandırıcıları beklerken polis de bölgede hazır bekledi. 



Şahıslardan T.Y., Ö.A.’daki bir miktar parayı alacağı esnada polis ekiplerinin baskınına uğradı. E.K. isimli şahıs ise aynı bölgede bulunan bir kahvehanede oturduğunu öğrenilmesi üzerine ikinci dolandırıcı da yakalandı. Asıl olayı da E.K.’nin tezgahladığı öğrenildi.



İki şahıs da ifadeleri alınmak üzere Çatana Polis Merkezine götürüldü.

Haber: Ö.YILMAZ