Düzce'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasına yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Adliyeye sevk edilen toplam 7 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri tarafından 10 Ocak'ta gözaltına 5 işadamının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 5 şüpheli, 1 hafta gözaltında kaldıktan sonra adliyeye sevk edildi. Önce savcılık sorgusuna alınan şüpheliler, ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Dün hakim karşısına çıkan 5 işadamından 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimlerden birinin inşaatçı, diğer ikisinin ise Cumayeri'nde fındık tüccarı olduğu öğrenildi.


Komiser yardımcısı ve üniversite öğrencisi tutuklandı
Öte yandan Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde FETÖ Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 2'si için de karar verildi. Biri komiser yardımcısı ile diğeri üniversite öğrencisi olan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Çilimli Cezaevi'ne gönderildi.