CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün Düzce’yi kapsayan bölümüyle ilgili Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonunda Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında güvenlik zirvesi düzenlendi. Toplantıda Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, CHP İl Başkan Yardımcısı Vildan Cemşit, Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir de yer aldı.

Düzce Valiliği'nden yapılan toplantıda yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanmasının esas olduğu, bu kapsamda alınacak güvenlik ve trafik önlemleri görüşüldü.

Düzce Valiliği, Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet kortej yürüyüşünün Düzce’den geçişinin bayramın ikinci günü (pazartesi) olabileceğinin tahmin edildiği belirtilerek, vatandaşları sağduyuya davet etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin her zamankinden daha fazla huzura ve istikrara ihtiyacı olduğuna bu safhada toplumun tüm kesimlerinin bütün vatandaşlarımızın, sağduyulu davranmaları provokasyonlara zemin hazırlamamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan soğukkanlı ve sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Hiç kuşkusuz zaman zaman demokratik tepki ve gösteri hakkı kullanılabilir. Ancak, bu tepkilerin kamu düzenini bozacak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak, kamu malına zarar verecek noktaya ulaşmaması gerekir. Kırmamalı dökmemeliyiz. Bu güzel ilimizin imajını zedelememeliyiz. Herhangi bir olay vuku bulmasına fırsat vermemeli, ilimiz hakkında olumsuz algı ve düşüncelere, olumsuz imaj doğmasına zemin hazırlamamalı, buna göre hareket etmeliyiz. Sokaklardaki gerilimin yükselmesi birliğimize beraberliğimize zarar verir. Sükûnu, huzuru ve istikrarı bozar. Bizleri ve kamuoyunun beklentisi itidalli davranmaktır” denildi.


Haber:Y.SEVER