Olay, Bolu Beşkavaklar Mahallesinde D- 100 yolu kenarı üzerinde bir marketin önünde bulunan bankamatikte meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Osman Kalay isimli bir esnaf gittiği bankamatiğin kart girişinden şüphelendi. Kart giriş yerinin dışarıya doğru çıkık olduğunu fark eden Kalay diğer bankamatiklere baktığında böyle bir durumun olmadığını gördü. Sorunlu kart giriş yerini el yordamıyla kontrol eden Kalay’ın eline bir aparat geldi. Aparatı inceleyen esnaf Kalay içinde pillerin olduğunu görmesinin ardından bankanın genel merkezini arayarak durumu bildirdi.

Genel merkez yetkililerinin, aparatın bir kart kopyalama cihazı olabileceğini ve bankamatiği kullanan vatandaşların kartlarını kopyalayarak soygun yapabileceklerini belirtmeleri üzerine Kalay durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kart kopyalama cihazına büyük bir vurgun yaşanmadan el koydu.

Polis ekipleri Kalay'ın bulduğu kart kopyalama düzeneğini alarak inceleme yaptı. Ekipler, ATM'ye kart kopyalama düzeneğinin kim ya da kimler tarafından yerleştirildiğinin bulunması için çalışma başlattı.

Haber: Ö. YILMAZ