Düzce'nin güney yakasında bulunan ilimizin ikinci büyük köylerinden olan Gölormanı Köyü'nde bayramda yaşanan yol zulmü halkı isyana sürükledi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

800 haneli, 2 bin 400 nüfuslu  8 mahallesi olan Gölormanı Köyü'nde uzun zamandır kışın kar ve çamur engeli yazında toz engeliyle "çile yolu" haline geldi.  2,5 Km'lik Uzun Ali Mahalle yolu'na bayram öncesi Özel İdare tarafından rastgele çakılın  atılması yazın ortasında yolu aşılmaz hale getirdi.Bayramlaşma için gelen araçlar yazın ortasında mahalle yolunda patinaj yapıp geri dönmek zorunda kaldılar. Köylü ilk etapta muhtara isyan etti ancak fatura daha sonra başka mercilere kaydı. 


BUNU HAK ETMEDİK!

Bu yolun kışın kardan ve çamurdan geçilememez halde olduğunu vurgulayan köylüler yazın ortasında yolu aşamamalarının şaşkınlığı içinde neye saldıracaklarını bir anda bilemediler.Önce köy muhtarını eleştirdiler ancak tepkinin boyutu daha sonra İl Özel İdare Genel Sekreteri ve ardından Milletvekillerine kadar uzandı. 

DESTEK VERDİK İLGİ GÖRMEDİK

Özel idare Genel Sekreterinin köylerine karşı peşin hüküm beslediğini kaydeden Gölormanı Köyü'nde ikamet eden vatandaşlar "Ak partiye en fazla desteği veren biziz en az yatırımı alan biziz" diyerek  sitemde bulundu.


MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Yolun yapımı konusunda özellikle Milletvekili Ayşe Keşir'in adını zikreden bir başka vatandaş "seçim zamanı köyümüze gelip söz veren Milletvekillerimiz bizi unuttular. Şimdi gelsinler yazın ortasında yolda çektiğimiz bir çileyi görsünler" diyerek Milletvekillerinin kendilerini unuttuğunu kaydetttiler. 

FATURAYI GENEL SEKRETERE KESTİ

Gölormanı Köyü Muhtarı Zekai Ay ise bayramda yola çakıl dökerek bir daha geri dönmeyen Özel İdare yetkilerine tepkisinin dozajını yükselterek sürdürdü. "Genel Sekreteri bulamıyoruz telefonlarımıaz da çıkmıyor" diyen muhtar Ay "Türkiye cumhuriyetin de 81 tane ilin, hiçbir tanesinde il özel idaresinin genel sekreteri baytar değildir. Bizim başımızdaki adam bir defa bu işin uzmanı değildir" diyerek yeni bir tartışma başlattı:


BİR KÜREK ASFALT ALAMADIK

"Biz iki buçuk seneden beri bu köye bir kürek asfalt alamadık. Her dediğimize, yok olmaz. Belediye başkanlığın kaybetmiş bir şahsı, bizim başımıza özel idare genel sekreteri diktiler bizim siyasetçilerimiz." diyen Muhtar Ay,  vekillere de bu durumu izah ettiğini vekillerin de Valiyi adres verdiğini belirterek:" Ben vali beyle her gün görüşüyorum. Ama genel sekreterle görüşemiyorum.  Bizim valimiz düzgün adam dürüst  adam. Vali beyin yapacağı bir şey yok vali beyin bir şey yapmaya gücü olsa zaten yapacak.Artık vatandaşın telefonlarından nefes alamıyorum. Ak Parti'ye en büyük desteği biz verdik ama bize 2,5 seneden beri bir kürek asfalt göndermediler, hadi asfalttan vazfeçtim bayram öncesi bozuk yol için mucur istedik ancak grayder ve silindir göndermediler.Bunun faturası genel sekretere aittir,  bayramda tam bir zulmü yaşadık, yazıklar olsun." şeklinde adeta isyan etti.

Bayramın üçüncü günü gerçekleştirdiğimiz bu röportajın ardından bayram sonrası Cuma günü de aynı manzaranın devam ettiği öğrenildi. Gölormanı Köyü  Muhtarı azaları ve köy halkı kendilerine ikinci sınıf muamelenin uygulandığını yineleyerek, isyanını sürdürdü.


Haber;S.KAŞKIR