Düzce'de büyük tepkiye neden olan ve ulusal medyada da geniş yer bulan paylaşımın ardından savcılık olaya el koydu. Düzce'de resmi törenlerin adresi olan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine de ev sahipliği yapan Anıtpark Meydanı'nda ellerinde tabancalı fotoğrafı, sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaşan S.A. ile arkadaşı gözaltına alındı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri 2 şüpheliyi kısa sürede yakaladı. Fotoğraf karesine yansıyan ve kuru sıkı olduğu belirlenen iki tabancaya da el konuldu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 gencin, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Gözaltına alınan 2 gençten S.A., bu sabah Facebook sayfasından "Başkanlık sistemine ’hayır’ diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla paylaştığı fotoğrafı gelen tepkiler üzerine kısa sürede kaldırmıştı.

Photoshopla birleştirdik
Emniyete götürülen S.A. ve G.E., ifadelerinde daha önce başka bir yerde çektirdikleri fotoğrafı photoshop programını kullanarak Anıtpark Meydanı fotoğrafı ile birleştirdiklerini söyledi.