D-100 Karayolu Kaynaşlı mevkiinde iddiaya göre freni boşalan tankerin önüne kattığı 7 araçla birlikte kahvehaneye dalarak 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Deprem etkisi yaratan facia gibi kazanın ardından olay yerine giden haber ekibimiz vatandaşların korku dolu gözlerle geride kalan enkaz ve döküntüyü izlediğine şahit oldu. Ortalığı savaş alanına çeviren feci kazanın ardından sabahın erken saatlerinde olay yerine akın eden vatandaşlar, büyük tahribat karşısında gözlerine inanamadı.




Karayolları kaza anında parçalanan trafik ışık ve levhalarını yerine takarken Kaynaşlı Belediyesi ekiplerinin de hasar tespiti için olay yerinde inceleme yaptığı görüldü.



“Büyük faciadan dönüldü”
Henüz şoktan çıkamamış kahvehane sahibi Cafer Karal yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:



“Valla hiçbir şey anlayamadık. Büyük bir gürültü ve deprem oluyormuş gibi bir hisle sarsıldık. Kahvehanede oturuyorduk arkadaşlarla ve Allah’tan o saatler kahvehanenin boş olduğu saatlerdi. Kahve eğer dolu olsaydı çok büyük bir olay, facia yaşayacaktık. Biz üç arkadaş oturuyorduk. Deprem oluyormuş gibi bir gürültüyle beraber dışarıya çıktık. Yani tanker kahvehanenin ortasından geçti. Her yeri dümdüz etti geçti. Burada köfteci eniştemiz vardı. Yanında bir arkadaşı vardı onları da önüne kattı. İki tane kaybımız var Allah rahmet eylesin. Biz zaten şimdi yaşıyoruz olayı akşamki şokla birlikte biz hiçbir şey yaşamadık. Büyük bir faciadan dönüldü. Burası dolu oluyordu, aynı zamanda işçilerin servis alanı buradan geçti. Büyük bir faciadan dönüldü.”



“Çok korktuk”
Kazanın hemen ardından yaşananları aktaran Karal şöyle konuştu:

“Kaza sonrasında emniyet mensupları, itfaiye, kurtarma ekipleri, ambulans hepsi buraya yığıldı. Kaynaşlı buraya aktı. Bir anda ana baba günü oldu. Kimyasal dediler, toprak döküp insanları uzaklaştırdılar. Korktuk. Çok korktuk. Arabaları biçerek sürükleyerek aldı götürdü.”





Kazada hayatını kaybedenler


 

Haber: Ö. YILMAZ