Çilimli Belediyesi’ne ait resmi plakalı aracı çalan ve Bolu’da yakayı ele veren 2 hırsızlık şüphelisinin olayı nasıl gerçekleştirdiği belli oldu. 27 Şubat gecesi yaşanan hırsızlığın ilk durağının Çilimli Terminali olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre olay şöyle gelişti: “Çilimli Terminali’nin saat 21:00’da kapanmasının ardından 19 yaşındaki O.T. ile 17 yaşındaki lise öğrencisi C.D. hırsızlık için arka kapıdan terminale girdi. Çalabilecekleri bir şeyler aramak için çekmeceleri karıştırırken terminalin önünde park halinde duran servis minibüsünün anahtarını bulan iki kafadar, aracı çalarak hızla Çilimli’den uzaklaştı. Düzce’de bir süre gezdikten sonra Bolu’ya giden ve burada kız arkadaşları Y.K.’yı da yanlarına alan iki şüpheli, çalıntı araç ihbarı alan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin göbeğinde kıskıvrak yakalandı. Kız arkadaşları ile birlikte gözaltına alınan hırsızlık şüphelilerinden birinin Çilimli Sapağı’ndan diğerinin ise Düzce merkezden olduğu öğrenildi.”

Bolu’dan Düzce’ye getirilen ve jandarmada sorguya alınan 2 şahıs bugün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 19 yaşındaki O.T. tutuklanırken, 17 yaşındaki lise öğrencisi C.D. serbest bırakıldı. O.T.’nin hırsızlıktan suç kaydının olduğu ileri sürüldü.


Haber: C. ÜSTÜNER