Kaynaşlı'da iki grup arasında çıkan ve bir kişinin kesici aletle yaralanmasına neden olan kanlı kavga, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bahçesine taşındı. Taraflar hastane bahçesinde birbirlerine girdi. 2'si silahla, 2'si kesici aletle ve 1'i darp sonucu olmak üzere toplam 5 kişinin yaralandığı korkunç olayda acil servis camına 4 kurşun isabet etti. Acilde görevli polis memuru kurşunların hedefi olmaktan kıl payı kurtuldu.

Edinilen bilgilere göre; olayın fitilini Kaynaşlı'da iki grup arasında gece saat 01:30 sularında çıkan tartışma ateşledi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: "İlçede bulunan bir müzikholde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan iki grup bir anda birbirine girdi. Kavgaya dönüşen tartışmada, Murat D. vücuduna aldığı kesici alet darbesi ile yaralandı. Kendi imkanları ile hastaneye gelen hafif yaralı Murat D.'nin tedavisi yapılırken, gencin yakınları ile husumetli taraf da hastaneye geldi. Bu esnada silah sesleri yükseldi. Husumetliler arasında bu kez hastane bahçesinde silahlı kavga çıktı. Olayda, Uğur T., Özcan T., Aykut B. ve Murat B. yaralandı. Art arda ateşlenen silah nedeniyle acilde büyük bir korku ve panik yaşandı. Hastane çalışanları masaların altına girerek kendilerini kurşunlardan korumaya çalıştı. Acilde görevli polis memurunun odasındaki yazıcıya da isabet eden kurşunlar acil servis camlarını tuz-buz etti."

Kaynaşlı'da patlak veren kavga nedeniyle hastaneye gelen ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ile hastane polisi taraflara müdahale ederken, Düzce Emniyeti'nden de çok sayıda polis hastaneye sevk edildi. Toplam 9 kişiyi gözaltına alan ekipler, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekipleri delil çalışması yaparken, hastane güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Hastanede çalışan ya da hastaların kurşunların hedefi olmamasının tek teselli olduğu korkunç olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.



Haber: C. ÜSTÜNER