2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk haftasından itibaren okul çevrelerini mercek altına alan güvenlik güçleri, çocukların korunmasına yönelik denetimlerine devam ediyor.

Öğrencilerin okullarına gitmek için evden ayrıldığı zamandan başlayarak yeniden evlerine dönünceye kadar geçen sürede, güvenliği sağlamak amacıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında farklı birimlerden polisler bu sabah yine sahadaydı...

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, trafik, KOM ve çocuk şube müdürlüklerinde görevli ekipler tarafından yapılan uygulamada, okulların yakınındaki parklar, metruk binalar, umuma açık alanlar, kahvehaneler, kafetarya ve internet kafeler ile oyun salonları kontrol edildi. Ders saatinde okulda olması gereken öğrencilerin söz konusu mekanlarda vakit geçirip geçirmediği denetlendi.

Ayrıca şüpheli görülerek durdurulan araç ve sürücülerine yönelik gerekli sorgulama ve kontrolleri yapan ekipler, okul çevrelerinde boş boş dolaşanları da uzaklaştırdı.

Yetkililer, uygulamanın okullar çevresinde sürekli devam edeceğini belirtti.

Haber: C. ÜSTÜNER