Yangın, Bolu’nun Mudurnu ilçesi Mangırlar Köyü’nde bulunan iki katlı bir ahşap evde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 48 yaşındaki Raşit Tek’e ait iki katlı ahşap evin mutfak kısmında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktı. Çıkan alevleri fark eden Raşit Tek ve 45 yaşındaki eşi Hatice Tek yangına ilk olarak kendi imkanlarıyla müdahale etti. Yangını söndürmekte başarılı olamayan karı-koca oğulları 12 yaşındaki Mehmet Tek’i de evden aldı ve dışarıya çıkarak itfaiyeyi aradı. O sırada Raşit ve Hatice Tek komşularının da yardımıyla ahırda bulunan büyükbaş hayvanlarını da dışarıya çıkardı. Rüzgarın da etkisiyle evi tamamen saran yangın ahır, samanlık, odunluk ve garaja sıçradı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Mudurnu ve Bolu Belediyelerine ait itfaiye araçları ve Mudurnu Orman İşletme Şefliği’ne arazözlerle yangına müdahale etti. İtfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından yangın söndürüldü.

Meydana gelen feci yangında can kaybının yaşanmaması teselli olurken iki katlı ahşap ev, ahır, samanlık, odunluk, garaj ile hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi.
Çıkan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: Ö.YILMAZ